Reclamă

Dr. Mark Chavez, acuzat în ancheta privind moartea actorului Matthew Perry, a pledat vinovat miercuri, într-un tribunal federal din Los Angeles, pentru conspirație privind distribuirea anestezicului chirurgical ketamină. Acesta este al treilea inculpat care își recunoaște vinovăția în legătură cu supradoza fatală a starului din serialul „Friends”.

Chavez, în vârstă de 54 de ani, și-a asumat această decizie după ce a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii în luna august. Alte acuzații care i-au fost aduse lui Chavez și altor două persoane au fost retrase în schimbul cooperării lor. Autoritățile își concentrează eforturile asupra altor două persoane pe care le consideră mai responsabile de decesul actorului: medicul Salvador Plasencia și o presupusă traficantă numită „regina ketaminei” din Los Angeles.

În urma pledoariei sale de vinovăție, Chavez a fost eliberat pe cauțiune, renunțând la pașaport și la licența medicală. Avocatul său, Matthew Binninger, a declarat că Chavez are remușcări și caută să repare greșeala. „Își asumă responsabilitatea și colaborează cu autoritățile pentru a ajuta la anchetă”, a afirmat Binninger.

Între timp, asistenta personală și o cunoștință a lui Perry lucrează împreună cu procurorii. Asistenta a recunoscut că l-a ajutat pe Perry să obțină drogul și să și-l administreze, în timp ce cunoștința a afirmat că a intermediat livrarea substanței.

Chavez a recunoscut că a obținut ketamină de la clinica sa anterioară și de la un distribuitor angro, folosind rețete false. După ce i-a vândut ketamină lui Perry pentru 4.500 de dolari, acesta i-a solicitat lui Chavez să-l aprovizioneze în continuare. Sentința sa, care poate ajunge până la 10 ani de închisoare, va fi stabilită ulterior.

Matthew Perry a fost găsit decedat la 28 octombrie, cauza principală a morții fiind ketamina. Actorul urmează un tratament pentru depresie, dar fără etichetare oficială, și devenise dependent de acest drog. La momentul respectiv, a căutat mai multă ketamină decât îi permitea medicul său curant, ceea ce a dus la întâlnirea cu Plasencia și, ulterior, la implicarea lui Chavez.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro