Forțele Regatului Unit s-au pregătit să intervină după ce Iranul a lansat rachete balistice asupra Israelului, conform secretarului britanic al Apărării, John Healey, citat de BBC. Acesta a subliniat că nu a fost necesară intervenția, deoarece scutul antirachetă al Israelului a gestionat cu succes amenințarea.
Healey, aflat în vizită la trupele din Cipru, a menționat că avioanele britanice Typhoon erau în aer în timpul atacului, însă nu au fost nevoite să acționeze. „Natura acestui atac a fost diferită de cel din aprilie”, când avioanele Typhoon cu sediul în Cipru au doborât drone iraniene. De asemenea, distrugătorul HMS Duncan nu a lansat rachetele Sea Viper în noaptea atacului.
Secretarul Apărării a declarat că forțele britanice sunt angajate în eforturi de a preveni o escaladare a conflictului, subliniind totodată sprijinul pentru securitatea Israelului. „Marea Britanie sprijină ferm dreptul Israelului de a-și apăra țara și poporul împotriva amenințărilor”, a adăugat Healey.
El a mai afirmat că a discutat cu omologul său israelian, Yoav Gallant, condamând atacul lansat de Iran. Intențiile Regatului sunt de a preveni transformarea conflictului într-un război regional mai larg.
Iranul a lansat atacul ca răspuns la recentele operațiuni care au condus la uciderea liderilor Hezbollah și Hamas, precum și a unui comandant iranian de rang înalt. Israelul a raportat că majoritatea celor 180 de rachete au fost interceptate cu succes.
Pe lângă sprijinul britanic, forțele americane au asistat Israelul în doborârea rachetelor iraniene. Potrivit declarațiilor, două distrugătoare americane, USS Cole și USS Bulkeley, aflate în Mediterană, au tras aproximativ 10 interceptoare asupra rachetelor.