Reclamă

Prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan a declarat recent că nu este de acord cu ideea Elenei Lasconi de a-l declara pe premierul ungar Viktor Orban persona non grata, susținând că „noi trebuie să negociem beneficii pentru România nu să închidem granițele”. Rareș Bogdan a subliniat importanța negocierii și a diplomației, menționând că România are nevoie de anumite beneficii, precum includerea în spațiul Schengen cât mai curând.

Elena Lasconi a susținut în emisiunea „În fața ta” că ar dori să-l declare pe Viktor Orban persona non grata, considerându-l o persoană controversată care este „văzută mai mult înspre direcția Rusia”.

La acest context, Rareș Bogdan a declarat: „Acum chiar când conduc Președinția Consiliului nu i-aș duce în zona asta de persona non grata, că am nevoie să fie pus Schengen-ul peste două sau trei săptămâni. Nu glumesc când spun că aș vrea ca până în data de 1 decembrie, cel târziu 1 decembrie, să nu creadă cineva că există o conotație electorală, există premise având în vedere că s-a încheiat perioada electorală din Austria.”

Rareș Bogdan a mai adăugat că „politica înseamnă arta negocierii și diplomație” și a reamintit că „trebuie să negociem beneficii pentru România nu să închidem granițele și să spunem că ăla e persona non grata”.

Discursurile premierului ungar Viktor Orban la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad au stârnit de multe ori controverse. Orban a susținut recent Rusia, afirmând că este descrisă ca o țară neo-stalinistă, dar că această imagine nu este adevărată. El a caracterizat Rusia drept o țară condusă logic și calm, spre deosebire de comportamentul Occidentului pe care l-a numit nerațional.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro