Reclamă

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a luat apărarea președintelui Klaus Iohannis, în urma acuzațiilor că și-ar fi construit un teren de golf la vila de protocol de la Neptun. Bogdan a declarat la Digi24 că este vorba doar de „o pajiște tunsă mai scurt”, unde trei coropișnițe au realizat găuri, comparându-l astfel cu un teren de golf. „Dacă ar fi fost o poartă de fotbal pe acel teren, nimeni nu ar fi avut o problemă”, a precizat el.

Rareș Bogdan a detaliat că vila de la Neptun a fost achiziționată de statul român în anii `60 și a fost utilizată de toți președinții României. El a declarat: „Eu sunt jucător de golf. Acolo nu poți să spui că e un teren de golf. Un teren de golf are între 55 și 70 de hectare. Vorbim de un loc care nu avea altă utilizare decât de pajiște, unde poți să faci și plajă, poți să joci și volei.”

Rareș Bogdan a continuat spunând că în acea zonă doar s-a tuns iarba mai scurt și că au fost create două-trei găuri de către coropișnițe, subliniind că un teren de golf adevărat ar necesita 18 găuri. El a accentuat că, în această situație, este vorba mai degrabă despre o expresie a nemulțumirii față de președintele Iohannis, fără temei real.

G4Media a publicat informații că grădina vilei de protocol a fost dotată cu un miniteren de golf cu trei găuri, lângă lacul din fața Vilei Nufărul, construită pentru cuplul Ceaușescu și utilizată ulterior de președinții României. Acest lucru a fost însă contestat de Rareș Bogdan, care a accentuat că cheltuielile pentru amenajarea grădinii sunt semnificativ mai mici decât costurile unui teren de golf real, estimându-le la câteva zeci de mii de euro.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu are cunoștință despre astfel de amenajări speciale la vila de protocol a președintelui și că nu crede că s-au realizat fără o solicitare oficială. În acest context, declarațiile și reacțiile continuă să fie divergente, fără o concluzie clară despre adevăratul scop al amenajării grădinii.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro