Reclamă

Frații britanici Andrew și Tristan Tate, acuzați de proxenetism, trafic de persoane și viol, au reușit să își recupereze miercuri mașinile de lux care fuseseră puse sub sechestru de procurorii DIICOT. Tristan Tate s-a prezentat la sediul ANABI pentru a revendica mașinile, în vreme ce fratele său, Andrew, a fost nevoit să rămână la vila sa din Voluntari, având interdicția de a părăsi domiciliul.

Inițial, procurorii reținuseră un total de 12 mașini și o motocicletă, toate cu o valoare estimată la 4 milioane de euro. Însă miercuri, Tristan Tate a recuperat doar șapte dintre acestea, din cauza unor documente incomplete pentru restul vehiculelor. Printre mașinile de lux se numără un Maserati, patru Ferrari, un Lamborghini, trei Mercedes și o Lada.

Reținerea mașinilor de lux a fost parte din investigațiile ce privesc un dosar în care frații Tate sunt acuzați că, împreună cu alte persoane dintr-un grup infracțional organizat, au recrutat și exploatat mai multe femei. Din actele de urmărire penală rezultă că încă din 2015, aceștia ar fi recrutat 34 de femei pe care le-au obligat să participe la crearea de materiale pornografice de pe care au realizat câștiguri semnificative.

Potrivit DIICOT, „din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul anului 2015, trei inculpați (doi dintre ei cetățeni străini) au constituit pe teritoriul României un grup infracțional organizat, la care au aderat în cursul anului 2016 o suspectă (cetățean străin) și în luna septembrie 2021 o altă inculpată (cetățean român), care a acționat în scopul comiterii infracțiunii de trafic de persoane”.

Impactul economic al câștigurilor obținute din exploatarea victimelor a fost evaluat la peste 2.8 milioane de dolari și 887.000 de tokeni. Pe lângă vehiculele de lux, poliția a ridicat și sume de bani, ceasuri și laptopuri în cadrul investigațiilor efectuate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro