Reclamă

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunțat că audierile comisarilor-desemnați în comisiile de specialitate ale Parlamentului European vor avea loc în perioada 4-12 noiembrie. Această etapă este crucială pentru a stabili legitimitatea și competența membrilor desemnați ai noii Comisii Europene.

„Eurodeputații vor întreba, evalua, examina minuțios și vota”, a subliniat Metsola într-un mesaj postat pe platforma X. Mesajul său pune accent pe procesul democratic prin care trec candidații înainte de a fi confirmați oficial în pozițiile lor.

Comisarul desemnat al României, Roxana Mînzatu, va avea un rol important, fiind numită vicepreședinte executiv responsabil de Competențe și Educație, Locuri de Muncă și Drepturi Sociale. Anunțul privind componența noii Comisii Europene a fost făcut de Ursula von der Leyen pe 17 septembrie, după consultări cu statele membre.

Aceste audieri din Parlamentul European reprezintă o etapă esențială în pregătirea și aprobarea oficială a noilor membri ai Comisiei Europene, asigurând astfel că fiecare candidat este examinat riguros.

În concluzie, europarlamentarii vor evalua noua echipă propusă pentru Comisia Europeană, procesul de audieri planificat între 4 și 12 noiembrie urmând să fie unul detaliat, cum a specificat și Metsola. Aceasta subliniază angajamentul democrației europene în a asigura transparența și cunoașterea competențelor respective ale comisarilor desemnați.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro