Reclamă

Nava de croazieră de lux „Villa Vie Odyssey” a rămas ancorată în largul coastei Irlandei de Nord, în ciuda planurilor de a porni într-o călătorie de trei ani și jumătate în jurul lumii. Nava, care trebuia să plece inițial în iunie, a fost reținută pentru reparații tehnice, fiind apoi ancorată în zona Belfast Lough.

Cei 125 de pasageri, care au stat majoritatea verii blocați în Belfast, au fost în cele din urmă lăsați să urce la bord luni seară. Cu toate acestea, speranțele lor de a pleca în călătoria mult așteptată au fost zădărnicite, deoarece, la scurt timp după îmbarcare, nava a ancorat din nou, rămânând acolo de atunci. Operatorul navei, Villa Vie Residences, a declarat că mai sunt necesare câteva documente administrative înainte ca nava să poată părăsi zona Belfast. Plecarea a fost reprogramată pentru marți seară, la ora 23:00, dar nava era încă în larg miercuri dimineață.

Nava, construită în 1993 și inactivă timp de patru ani, a fost recondiționată pentru croazieră, fiind păstrată la standardele unei nave noi. Pasagerii, care au plătit zeci de mii de dolari pentru această călătorie, și-au exprimat în general un ton optimist. Gian Perroni și Angie Harsanyi, pasageri, au indicat că nava „așteaptă doar să treacă ultima certificare”.

Experiența prelungită din Belfast nu a fost lipsită de momente fericite, un cuplu logodindu-se în acest răstimp. John Frim, un alt pasager, a precizat că se simte „confuz” dar totuși „fericit să fie acasă” la bordul navei. Andy Garrison, un călător de 75 de ani, a mărturisit că, deși apreciază Belfastul, este bucuros să plece în călătorie.

Potrivit site-ului de urmărire maritimă Vesselfinder, miercuri, la ora 12.00 GMT (15.00, ora României), Villa Vie Odyssey era încă în aceeași poziție. Călătoria urmează să includă opriri în Brest, Franța, Spania, Portugalia și să traverseze oceanul spre Bahamas.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro