Reclamă

O garsonieră de doar 8 metri pătrați situată în apropierea centrului Bucureștiului a declanșat un val de comentarii în mediul online, după ce a fost scoasă la vânzare pentru suma de 17.000 de euro. Aceasta este dotată cu o canapea extensibilă, o masă și are baia amplasată în balcon. Accesul la bucătărie și spațiul pentru spălat rufe este posibil doar într-o cameră comună aflată pe același palier al clădirii.

„Din nou avem o locuință atipică. E o proprietate atipică prin suprafața ei, e o suprafață mică: avem 8 metri pătrați. E o garsonieră făcută în 8 metri pătrați”, a explicat agentul imobiliar Sebastian Boldea într-un videoclip postat pe TikTok.

Între timp, internauții au reacționat la anunțul imobiliar, comentând pe rețelele sociale. Unii au făcut observații sarcastice, subliniind dimensiunile reduse ale spațiului: „De 17.000 de euro îmi iau mașină și dorm în ea”, „Chiriașul poate intra tot odată sau pe bucăți?” sau „Am trotuar mai larg în fața casei, sincer mai bine pe stradă”, scriau unii dintre tinerii care și-au împărtășit opiniile.

Acest tip de locuințe, potrivit lui Sebastian Boldea, erau populare cu 10-15 ani în urmă, printre studenții care se mutau în Capitală pentru a-și continua studiile universitare. Totuși, cerințele de astăzi ale studenților față de locuințele temporare au crescut semnificativ.

Clădirea care găzduiește această garsonieră a fost construită în urmă cu aproape un secol. Persoanele care sunt interesate de o astfel de locuință trebuie să plătească peste 2.000 de euro pe metru pătrat, prețul raportat la suprametrul locuinței fiind semnificativ mai mare decât media pieței.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro