Reclamă

O femeie cu cetățenia Republicii Moldova a fost identificată printre victimele atacului terorist de marți din Tel Aviv, care a rezultat în moartea a șapte persoane, conform Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău. Potrivit unui comunicat oficial, autoritățile sunt în așteptarea confirmării identității victimei.

„Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacului terorist din Jaffa, Tel-Aviv, produs în seara zilei de 1 octombrie 2024. Ambasada Republicii Moldova în Israel este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind în așteptarea confirmării oficiale a identității victimei. De asemenea, misiunea noastră diplomatică este pregătită să ofere rudelor și apropiaților victimei toată asistența consulară ce se impune”, a comunicat MAE de la Chișinău.

Instituția a transmis condoleanțe tuturor familiilor victimelor atentatului. De asemenea, Ministerul grec de Externe a confirmat moartea unui cetățean grec rezident la Ierusalim în urma atacului.

Atacul a fost realizat de doi bărbați înarmați, în vârstă de 19 și 25 de ani, din Hebron. Ei au deschis focul marți seara într-o stație de metrou ușor din Tel Aviv, ucigând șapte persoane și rănind mai multe altele, înainte de a fi eliminați de forțele de securitate. Evenimentul a avut loc simultan cu un atac balistic iranian asupra Israelului, condamnate de autoritățile Republicii Moldova.

Oamenii s-au adunat în Jaffa pentru a aprinde lumânări în amintirea victimelor, înainte de începerea Anului Nou evreiesc. Poliția a declarat că au fost arestate mai multe persoane suspectate de a fi ajutat atacatorii, în zonele Hebron și Ierusalim. Incidentul a fost catalogat ca un atac terorist, fără revendicări din partea grupurilor militante.

Israelul se află în alertă de securitate ridicată, având în vedere escaladarea conflictelor regionale, în special cele legate de războiul din Gaza și tensiunile din Liban.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro