Reclamă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și-a depus miercuri candidatura pentru alegerile prezidențiale, declarând că cea mai mare provocare pentru el este să învingă prejudecățile. În cadrul unei conferințe de presă, Hunor a subliniat că România este un stat eșuat, adăugând că problemele țării includ abuzuri sistematice din partea instituțiilor și birocrației.

Într-o intervenție recentă, Kelemen Hunor a clarificat: „Nu prea înțeleg acest mesaj al lui Marcel Ciolacu de a împărți puterea dacă el câștigă și PSD-ul câștigă alegerile. Trebuie să aibă prima șansă să formeze majoritate. Nu așa cum s-a întâmplat în 2004, nu așa cum s-a întâmplat mai târziu de câteva ori, pentru că asta înseamnă că îți bați joc de voturile oamenilor.”

Hunor a punctat că principalul său contracandidat în alegeri este reprezentat de „prejudecăți”. „În cazul meu, sigur, prejudecățile trebuie învinse”, a declarat președintele UDMR, referindu-se la obstacolele pe care le anticipează în campania sa.

În ceea ce privește afirmația că România este un „stat eșuat”, o expresie folosită și de actualul președinte Klaus Iohannis, Kelemen Hunor a fost ferm: „Da, categoric”. Motivând această afirmație, a explicat: „Nu are capacitatea de a apăra pe cetățeni, pe oameni, există enorm de multe abuzuri din partea instituțiilor și birocrației”. El a adăugat că România este caracterizată de un exces birocratic care afectează cetățenii, generând frustrări atunci când aceștia interacționează cu diversele servicii publice.

Kelemen Hunor își propune astfel să combată prejudecățile și sistemele ineficiente, considerând că acestea sunt principalele bariere în calea progresului și modernizării României.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro