Reclamă

Uniunea Europeană se pregătește să adopte noi sancțiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la o serie de atacuri hibride care au avut loc recent în Europa, informează surse diplomatice pentru AFP, citate de Agerpres. Printre incidentele care au determinat această decizie se numără incendii și tentative de asasinat, implicând țări europene precum Germania, Polonia, Letonia și Estonia.

Aceste atacuri au fost atribuite Moscovei de către Uniunea Europeană și NATO, care susțin că Rusia încearcă să destabilizeze regiunea și să slăbească sprijinul occidental pentru Ucraina. În susținerea acestor acuzații, serviciile de informații internaționale, inclusiv cele din Germania, au avertizat încă din septembrie despre pericolul unor atacuri cibernetice orchestrate de grupuri asociate cu GRU, agenția rusă de informații militare externe.

Miercuri, ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au stabilit cadrul juridic necesar pentru a-i sancționa pe cei considerați responsabili de aceste atacuri. Sancțiunile includ înghețarea activelor în Uniunea Europeană și interdicții de călătorie pe teritoriul european. După ce textul va fi oficial adoptat, numele persoanelor și entităților vizate de sancțiuni vor fi publicate.

Uniunea Europeană nu este la primul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei; de la începutul invaziei asupra Ucrainei pe 24 februarie, Uniunea a adoptat deja 14 pachete de sancțiuni. Această serie de măsuri subliniază hotărârea Uniunii Europene de a răspunde ferm acțiunilor destabilizatoare care amenință securitatea regiunii.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro