Reclamă

Simona Halep a obținut prima sa victorie în aproape doi ani, triumfând în fața australiencei Arina Rodionova în primul tur al turneului WTA 125 de la Hong Kong. Partida s-a desfășurat timp de peste două ore și a fost decisă în trei seturi, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4, marcând astfel o revenire mult așteptată a tenismenei românce pe terenurile de tenis după o perioadă dificilă, marcată de probleme medicale și o suspendare prelungită.

Halep, care în prezent ocupă locul 1130 în clasamentul WTA, va înfrunta în următorul tur pe rusoaica Anna Blinkova, clasată pe locul 78 mondial. În urma acestei victorii, Halep a exprimat recunoștința față de organizatorii turneului pentru wildcardul acordat, care i-a permis să participe la acest eveniment. „Mulțumesc tuturor pentru că au venit. A fost o plăcere să vin aici şi să joc primul meci după câteva luni. Este prima victorie din ultimii doi ani, aşa că sentimentul este unul plăcut, chiar dacă mă simt foarte obosită”, a declarat Halep cu emoție după meci.

În luna mai, Halep a fost nevoită să abandoneze în primul tur al turneului WTA 125 Trophee Clarins de la Paris, din cauza problemelor la genunchi. Acum, după întoarcerea sa în circuit în martie, obținerea acestei victorii reprezintă un pas important în revenirea ei competițională. Ea a menționat că a venit la Hong Kong cu scopul de a profita de oportunitatea oferită de participarea prin wildcard și a subliniat ospitalitatea cu care a fost întâmpinată. „Am avut parte de o primire călduroasă din partea oamenilor, de aceea am luptat mult astăzi şi am putut să câştig. Vreau acum doar să îmi revin şi să pot fi capabilă mâine să joc din nou”, a adăugat sportiva.

Turneul de la Hong Kong, dotat cu premii de 115.000 de dolari, continuă pentru Simona Halep, care își dorește să rămână în competiție cât mai mult timp posibil. Așteptările sunt mari, iar suporterii ei sunt nerăbdători să o vadă din nou pe teren, evoluând la un nivel ridicat.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro