Reclamă

Platforma de social media cunoscută anterior ca Twitter, acum rebranduită în X, a scăzut drastic în valoare, ajungând la doar 20% din valoarea avută în urmă cu doi ani, când a fost achiziționată de Elon Musk. Informațiile oferite de Fidelity, un gigant al investițiilor, susțin această scădere abruptă, confirmând raportările CNN.

X a fost retrasă de pe piața tranzacțiilor publice după ce Musk a cheltuit 44 de miliarde de dolari pentru a o privatiza în octombrie 2022. De atunci, Fidelity a continuat să estimeze valoarea acțiunilor sale, oferind o perspectivă asupra situației financiare a companiei. Conform ultimelor estimări de la sfârșitul lunii august, acțiunile valorau doar 4,2 milioane de dolari, așa cum a fost declarat de Fidelity’s Blue Chip Growth Fund duminică.

Această valoare reprezintă o scădere de 24% față de evaluarea din luna iulie și un declin remarcabil de 79% comparativ cu valoarea de 19,66 milioane de dolari din octombrie 2022, perioada achiziției de către Musk. Analistul Dan Ives de la Wedbush Securities a comentat că „Musk a plătit în mod clar prea mult pentru acest activ”, estimând că valoarea reală a Twitter în momentul achiziției era de aproximativ 30 de miliarde de dolari, iar în prezent aceasta ar fi undeva la 15 miliarde de dolari.

Sub conducerea lui Musk, platforma a întâmpinat critici din partea agenților de publicitate, care au manifestat rezerve cu privire la legătura cu conținutul extrem de pe platformă. Un sondaj global al Kantar arată că 26% dintre agenții de marketing plănuiesc să își reducă bugetele de publicitate pe X, fiind cea mai mare scădere raportată dintre marile platforme de publicitate la nivel global.

Aceste informații subliniază provocările cu care se confruntă X în menținerea unui model de afaceri sustenabil, în ciuda eforturilor de rebranduire și management strategic de la preluarea de către Musk.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro