Reclamă

Un tanc Leopard german aproape intact, transportat pe un trailer, a fost surprins intrând pe porțile uzinelor Uralvagonzavod. Clipul video a fost publicat pe 30 septembrie pe contul oficial de Telegram al Uralvagonzavod, arătând cum vehiculul a fost adus la uzină noaptea, acoperit cu un capac protector și transportat de un camion cu remorcă.

La locul de descărcare, o macara aștepta să manipuleze tancul. După scoaterea capacului, s-a constatat că tancul era în stare foarte bună, cu daune minore vizibile pe corpul său. „Vehiculul inamic este în prezent pe cricuri. Specialiștii de la concernul „Uralvagonzavod” au început disecția componentelor, sistemelor și unităților „Leopardului”. După efectuarea examinărilor și analizarea rezultatelor, se va efectua o evaluare de specialitate a nivelului tehnico-militar real al sistemelor individuale și al vehiculului capturat în ansamblu. Am fost întotdeauna și rămânem în strânsă legătură cu soldații noștri, iar forțele terestre, în ansamblu, sunt frații noștri”, a declarat Uralvagonzavod într-o declarație citată de BulgarianMilitary.

Tancul Leopard 2, dezvoltat de compania germană Krauss-Maffei, este recunoscut ca unul dintre cele mai de succes tancuri de luptă principale (MBT) din lume. Până în prezent, 200 de tancuri Leopard 2 au fost livrate Ucrainei din mai multe țări, incluzând Germania, Polonia, Norvegia și Canada. Germania a furnizat 50 de tancuri Leopard 2A6, Polonia 14 unități, Norvegia 8 tancuri, iar Canada a trimis 4 tancuri model 2A4. Alte 80 sunt așteptate din diverse surse până la sfârșitul anului 2024.

Conform rapoartelor, aproximativ 30 de tancuri Leopard 2 au fost distruse sau avariate în lupte, în timp ce 15 au fost capturate de forțele ruse. Inginerii ruși analizează diferite componente și sisteme ale tancului, incluzând materialele avansate ale blindajului și sistemele electronice și optoelectronice integrate. Scopul este de a extrage informații valoroase pentru a îmbunătăți tancurile proprii și a adapta tacticile militare.

Activitatea de analiză la Uralvagonzavod include o atenție deosebită asupra blindajului compozit al tancului Leopard, precum și asupra armamentului său, pentru a înțelege soluțiile tehnologice și inovațiile care conferă acestui tip de vehicul un avantaj militar strategic.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro