Reclamă

Justiția argentiniană a aprobat recent mutarea rămășițelor legendarului fotbalist Diego Armando Maradona într-un mausoleu din Buenos Aires, o inițiativă menită să îi aducă un omagiu. Decizia a fost luată de un tribunal din San Isidro, provincia Buenos Aires, la cererea moștenitorilor lui Maradona. Aceștia au solicitat transferul rămășițelor din cimitirul Jardin de Bella Vista (San Miguel) la un sanctuar nou care urmează să fie construit până în anul 2025, sub numele „Memorial del Diez”.

Cunoscut și sub denumirea de „Memorialul M10”, mausoleul va reprezenta locul în care fostul fotbalist și antrenor al echipei naționale argentiniene va odihni, fiind aproape de poporul care l-a adorat. Construcția va fi realizată pe Explanada del Bajo, o locație accesibilă pietonal din Plaza de Mayo și deschisă publicului.

Dalma, Gianinna, Jana și Dieguito Fernando Maradona, copiii lui Diego, au gestionat și anunțat oficial acest proiect în anul trecut. A fost în noiembrie 2021, la prima comemorare de la decesul lui Diego, când după dorințele lor, au făcut publică ideea monumentului dedicat tatălui lor.

„Un loc de odihnă veșnică unde să poată fi vizitat și să primească recunoașterea și dragostea milioanelor de oameni care și-o exprimă zilnic prin diferite medii”, au subliniat moștenitorii campionului mondial într-o scrisoare publicată pe rețelele de socializare, semnată de administratorul moștenirii lui Maradona, Sebastian Baglietto.

Diego Maradona a decedat pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, din cauza unui „edem pulmonar acut secundar, a unei insuficiențe cardiace cronice exacerbate”, conform raportului autopsiei. În urma decesului, un proces a fost inițiat cu acuzații de omucidere împotriva mai multor profesioniști medicali, inclusiv neurochirurgul Leopoldo Luque și psihiatrul Agustina Cosachov.

Decizia de a transfera rămășițele a fost autorizată de judecătorii Maximiliano Savarino, Veronica Di Tommaso și Julieta Makintach, care vor conduce în martie 2025 un proces împotriva personalului medical implicat în cazul privind moartea lui Maradona.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro