Reclamă

Guvernul României a decis să aloce fonduri importante pentru a sprijini peste 230.000 de fermieri ale căror culturi au fost afectate de secetă, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. În cadrul ședinței de miercuri, s-a stabilit o sumă de aproximativ 2 miliarde de lei destinată fermierilor, inclusiv o reducere a costurilor motorinei folosite în agricultură, în valoare de 190 de milioane de lei.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat: „Alocăm azi fonduri suplimentare pentru a ajuta peste 230.000 de fermieri ale căror culturi au fost afectate de secetă. Efortul financiar este de 2 miliarde de lei. În plus, sprijinim peste 17.000 de fermieri prin reducerea costurilor pentru motorina folosită în agricultură, în valoare de 190 de milioane de lei”.

În continuare, Guvernul a decis să aloce alte 2 miliarde de lei pentru proiectele din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și Programului Anghel Saligny, având ca obiectiv sprijinirea investițiilor în comunitățile locale.

„Aprobăm alte 540 milioane lei ca să achităm lucrări la proiecte finanţate prin PNRR. Şi Programul naţional de construcţii primeşte 300 milioane lei pentru plata lucrărilor deja efectuate”, a declarat premierul în ședință.

De asemenea, 560 de milioane de lei sunt repartizate consiliilor județene și consiliilor locale din București, pentru a susține cheltuielile cu serviciile sociale. Aceste fonduri sunt alocate pentru protecția copilului, centrele de zi, rezidențiale pentru persoanele cu handicap și căminele pentru vârstnici.

În cadrul aceleași ședințe, Guvernul a aprobat alocarea a peste 5,2 miliarde de lei pentru continuarea investițiilor în șantierele de pe Autostrada Moldovei și Autostrada Transilvania. Aceste investiții sunt menite să susțină dezvoltarea infrastructurii naționale și regională.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro