Reclamă

Durerea de genunchi, cauzată de un traumatism sau de degenerarea articulației odată cu înaintarea în vârstă, poate semnala o leziune a meniscului. Specialistul în ortopedie și traumatologie, Dr. Theodor Wagner, ne oferă detalii despre simptomele și tratamentul adecvat în astfel de cazuri.

Un simptom proeminent al leziunii de menisc este durerea la nivelul genunchiului, care se poate intensifica la flectarea membrului inferior și se poate ameliora în timpul repausului. Pentru a confirma diagnosticul de leziune de menisc, doctorul ortoped va recomanda pacientului realizarea unor investigații suplimentare. Acestea pot include examene RMN la nivelul genunchiului sau artrografii RMN, care ajută la identificarea certă a leziunii.

În unele cazuri, poate fi necesară intervenția chirurgicală. Dr. Wagner subliniază că repararea meniscului se realizează de obicei printr-o procedură numită artroscopie de genunchi. Aceasta este o intervenție minim invazivă, care le permite pacienților să redobândească mobilitatea și să scape de durerile asociate.

Toate opțiunile de tratament trebuie discutate cu medicul ortoped, pentru a alege soluția cea mai potrivită fiecărui pacient în parte.

Articol susținut de SANADOR. Detalii suplimentare sunt disponibile pe www.sanador.ro.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro