Reclamă

Președintele francez Emmanuel Macron a confirmat mobilizarea mijloacelor militare ale Franței în Orientul Mijlociu pentru a ajuta la contracararea atacului cu rachete balistice lansat marți de Iran împotriva Israelului. Anunțul a fost făcut în urma unei reuniuni a Consiliului de apărare și de securitate, prezidată de Macron, la care au participat membri ai guvernului său, informează agenția EFE, citată de Agerpres.

Palatul Elysee a precizat că Franța a mobilizat resursele sale militare din regiune pentru a înfrunta amenințarea iraniană. Detalii despre forțele utilizate pentru a împiedica rachetele iraniene să-și atingă țintele în Israel nu au fost, însă, oferite.

Acțiunea militară franceză vine în contextul unei prezențe deja existente în Orientul Mijlociu, care include o bază aeriană în Emiratele Arabe Unite, o unitate combinată de forțe aeriene și forțe speciale pentru combaterea grupării jihadiste Statul Islamic în Irak, precum și un contingent de aproximativ 600 de soldați parte a Forței interimare a ONU (UNIFIL) în Liban, staționate la frontiera cu Israelul.

Emmanuel Macron a criticat cu fermitate noile atacuri ale Iranului asupra Israelului, subliniind importanța pe care o atribuie securității statului israelian. Palatul Elysee a informat, de asemenea, că președintele l-a instruit pe ministrul său de externe, Jean-Noel Barrot, să se deplaseze din nou în Orientul Mijlociu. Misiunea sa va fi de a discuta cu factorii care pot contribui la dezamorsarea tensiunilor și la găsirea de soluții pentru criza actuală, în special în privința situațiilor din Liban și Fâșia Gaza.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro