Reclamă

Rusia a susținut marți că situația de criză din Orientul Mijlociu demonstrează „eșecul total” al politicii americane în regiune și evidențiază „neputința” Washingtonului de a împiedica o escaladare, în urma atacului masiv cu rachete lansat de Iran asupra Israelului. Această afirmație a fost transmisă de AFP și preluată de Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a declarat pe Telegram: „Este eșecul total al administrației (președintelui Joe) Biden în Orientul Mijlociu. O dramă sângeroasă care nu face decât să se amplifice. Declarațiile nearticulate ale Casei Albe demonstrează o totală neputință în rezolvarea crizelor.”

Conflictul a escaladat marți când Iranul a lansat un atac cu sute de rachete balistice asupra Israelului. Atacul a fost o ripostă la campania militară a Israelului împotriva grupării șiite pro-iraniene Hezbollah în Liban. Această tensiune între Iran și Israel se adaugă multiplelor crize din regiune, atrăgând atenția internațională.

Declarațiile Moscovei vin în contextul în care relațiile internaționale din Orientul Mijlociu sunt extrem de fragile. Situația continuă să fie una complexă și volatilă, fără soluții imediate în vedere.

În concluzie, Rusia a reiterat criticile la adresa politicii americane, considerând-o inadecvată în gestionarea conflictului din Orientul Mijlociu. Atacul Iranului asupra Israelului și reacțiile internaționale ulterioare evocă nevoia de soluții diplomatice urgente în regiune.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro