Reclamă

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat miercuri că au bombardat o a treia şcoală din Fâşia Gaza, susținând că aceasta ar fi utilizată de Hamas, după ce alte două instituții educaţionale au fost atacate marți seara, acţiuni soldate cu mai mulţi morţi, conform agenţiei EFE, preluată de Agerpres.

Ţinta celui mai recent atac a fost şcoala Brig, a declarat armata israeliană pe reţeaua socială X, acuzând mișcarea Hamas că ar opera un centru de comandă și control în clădire pentru a lansa atacuri asupra Israelului.

Forţele israeliene nu au specificat dacă în urma loviturii au rezultat victime, iar autorităţile din Fâşia Gaza nu au oferit încă un comentariu pe marginea acestui incident.

Bombardamentele din dimineața de miercuri urmează celor raportate anterior, în noaptea de marţi spre miercuri, când IDF a susţinut că a efectuat „atacuri precise asupra teroriştilor” în „centre care au servit anterior drept şcoli – Muscat şi Rimal”.

Numărul exact al victimelor din ultimele atacuri israeliene rămâne neclar. Agenția de știri palestiniană Shehab a raportat că cinci cadavre au fost recuperate dintr-un orfelinat din vestul Gazei. De asemenea, agenția palestiniană Wafa a raportat moartea a trei persoane și rănirea altor 20 într-un atac ce a vizat o școală și un orfelinat care adăpostea persoane strămutate.

Aceasta este cea de-a treia zi consecutivă în care Israelul bombardează unităţi de învăţământ în Fâşia Gaza. Mahmud Basal, purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din regiune, a declarat că marţi s-a înregistrat un alt atac israelian asupra unei şcoli ce adăposteşte palestinieni strămutaţi în nordul Fâşiei, ucigând şapte persoane.

Luni, un raid israelian asupra şcolii Abu Jafar al Mansur din orașul Beit Lahia, situat în nordul Fâșiei Gazei, a dus la decesul a cel puțin două persoane.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, administrat de Hamas, a informat marți despre decesul a 23 de locuitori și rănirea altor 100 în ultimele 24 de ore, ridicând bilanţul total al morţilor la 41.638, majoritatea fiind femei și copii, de la începutul ofensivei israeliene în octombrie anul trecut.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro