Reclamă

Marți seară, a avut loc prima confruntare între cei doi candidați la funcția de vicepreședinte, Tim Walz și JD Vance, eveniment găzduit de CBS News. Dezbaterea s-a desfășurat într-o atmosferă liniștită, având ca teme centrale criza din Orientul Mijlociu, problemele climatice, avortul, imigrația și economia.

Moderată de jurnalistele Norah O’Donnell și Margaret Brennan, dezbaterea a avut și spectacatori de renume, printre care fostul președinte Donald Trump, care a comentat frecvent discuțiile pe rețelele sociale, conform News.ro.

Tim Walz s-a concentrat pe avort, pe care l-a numit: „un drept fundamental al omului”. Guvernatorul din Minnesota a apărat legile pro-avort din statul său și a adus în discuție anecdote cu situații dramatice, susținând că avortul ține de „îngrijirea sănătății”. El s-a pronunțat și pentru planurile economice ale Kamalei Harris, întărind importanța creșterii numărului de locuințe pentru a reduce prețurile imobiliare și susținând reducerile de taxe pentru clasa de mijloc.

JD Vance, senator de Ohio, a început prin a-și împărtăși propriul parcurs și experiențele familiale, prezentându-se ca un apărător al visului american. În ceea ce privește economia, el a subliniat că o nouă președinție a lui Donald Trump ar ușura problemele cotidiene ale cetățenilor, susținând că criza costului vieții „se va opri în prima zi” a unui posibil mandat Trump.

Un moment tensionat a fost supraviețuit la discutarea subiectului imigrației, când microfoanele candidaților au fost oprite de moderatori. Totodată, Walz a evitat să răspundă la întrebarea despre susținerea unui atac preventiv al Israelului împotriva Iranului, dar a afirmat importanța prezenței SUA în Orientul Mijlociu.

Reacțiile și comentariile candidaților au reflectat diversitatea pozițiilor și a soluțiilor propuse. În ultimele sale remarci, Vance a pledat pentru politicile sale și necesitatea unei schimbări de direcție la Casa Albă, în timp ce Walz a pus accentul pe coaliția diversă condusă de Kamala Harris și promisiunea unei „politici a bucuriei” pentru clasa de mijloc.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro