Reclamă

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat marți numirea a șapte membri titulari în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), fiecare cu un mandat de șase ani, potrivit informațiilor furnizate de Agerpres. Printre numele notabile se află Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, propus de guvern, și Daniela Bârsan, care a fost șefa Departamentului Comunicare Publică din Administrația Prezidențială.

Decizia vine în contextul în care mandatele a șapte dintre cei 11 membri CNA expiră pe 19 decembrie. Cei șapte candidați au fost audiați în Comisiile de cultură ale Parlamentului și au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi numiți. Detaliile votului pentru fiecare membru sunt următoarele:

  • Vasile Bănescu a fost confirmat cu 287 de voturi „pentru” și 38 „împotrivă”, fiind propus din partea Guvernului.
  • Daniela Bârsan, confirmată cu 251 de voturi „pentru” și 74 „împotrivă”, a fost propusă din partea președintelui Klaus Iohannis. Supleantul ei, Cristiana-Narcisa Manciu, a primit același număr de voturi.
  • Lucian Dindirică a obținut 256 de voturi „pentru” și 69 „împotrivă”. Georgică Severin a primit 253 de voturi „pentru” și 72 „împotrivă”, ambii fiind propuși de grupul PSD din Senat.
  • Oana Simona Dincă, propusă pentru un nou mandat de grupul PNL din Senat, a obținut 253 de voturi „pentru” și 72 „împotrivă”.
  • Maria-Monica Gubernat, propusă pentru un nou mandat de grupul PSD din Camera Deputaților, a primit 249 de voturi „pentru” și 76 „împotrivă”.
  • Boros Orsolya Eva, care a obținut 254 de voturi „pentru” și 71 „împotrivă”, a fost propusă pentru un nou mandat de grupul UDMR din Camera Deputaților. Supleant pentru ea va fi Tasnadi Zsuzsa-Marta, cu 253 de voturi „pentru” și 72 „împotrivă”.

Consiliul Național al Audiovizualului este un organism important responsabil de reglementarea și monitorizarea conținutului audiovizual din România. Mandatele actualilor membri au o durată de șase ani, iar numele propuse și confirmate reflectă propunerile diferitelor grupuri politice și organizații guvernamentale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro