Reclamă

România trimite din nou un modul de intervenție compus din 50 de pompieri în Grecia pentru a combate unul dintre cele mai mari incendii de vegetație de anul acesta, după ce Guvernul de la Atena a solicitat ajutor Uniunii Europene. Pe lângă sprijinul românesc, Grecia primește asistență și din partea altor state europene.

Potrivit informațiilor transmise de Guvernul României și citate de Agerpres, decizia de a trimite pompieri în Grecia a fost adoptată în cadrul unei ședințe a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, întâlnire convocată de premierul Marcel Ciolacu. „Membrii CNSU au avut o întâlnire în sistem hibrid, la propunerea DSU, ca urmare a situaţiei generate de incendiile de pădure care afectează Republica Elenă şi ţinând cont de solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC)”, conform comunicatului oficial.

Decizia Guvernului României vine ca răspuns la activarea Mecanismului European de Protecție Civilă. Forțele de pompieri români sunt dotate cu tehnică specializată pentru stingerea incendiilor de pădure și sunt pregătite să se deplaseze terestru către Grecia în cel mai scurt timp. „România continuă să îşi onoreze angajamentele internaţionale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situaţii majore de urgenţă”, se arată în comunicatul oficial.

Sprijinul oferit de România a fost acceptat de autoritățile elene, iar delegația românească va pleca spre Grecia cât mai curând pentru a acorda asistență în gestionarea crizei provocate de incendiile de vegetație de pe teritoriul acesteia. Astfel, România își confirmă statutul de partener activ și solidar în fața provocărilor internaționale asociate situațiilor de urgență.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro