Reclamă

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat, marți, noua conducere a Băncii Naționale a României. Mugur Isărescu a fost confirmat pentru un nou mandat ca guvernator al BNR. Decizia a fost luată prin vot secret cu buletine de către deputați și senatori.

Isărescu a fost numit în funcția de președinte al Consiliului de Administrație și guvernator al Băncii Naționale a României. Leonardo Badea a fost numit în rolul de vicepreședinte al Consiliului și prim-viceguvernator al BNR. De asemenea, Florin Georgescu și Cosmin Ștefan Marinescu au fost confirmați ca membri ai Consiliului și viceguvernatori ai BNR.

Alături de noul guvernator și viceguvernatori, Aura Socol, Roberta Anastase, Alexandru Nazare, Csaba Balint și Cristian Popa au fost desemnați în funcții de membri ai Consiliului de Administrație al Băncii Naționale.

Noua conducere a BNR își va exercita mandatul pentru următorii cinci ani, mandat care începe oficial în data de 11 octombrie. Această decizie marchează o continuare a conducerii sub președinția lui Mugur Isărescu, care a deținut anterior acest rol timp îndelungat.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro