Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a exprimat marți recunoștința sa față de noul secretar general al NATO, Mark Rutte, printr-un mesaj postat pe platforma X. Ciolacu a subliniat că așteaptă cu nerăbdare colaborarea cu acesta în noul său rol la conducerea Alianței Nord Atlantice. Premierul a menționat: „Îi urez lui Mark Rutte, noul secretar general al NATO, tot binele şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu el!”.

Totodată, premierul Ciolacu a adus mulțumiri fostului șef al NATO, Jens Stoltenberg, care și-a încheiat recent mandatul. Premierul a lăudat contribuția lui Stoltenberg la întărirea Alianței într-o perioadă dificilă și a apreciat dedicarea sa față de securitatea euro-atlantică, inclusiv protecția României și a Flancului estic. În mesajul său, Ciolacu a subliniat „contribuţia inestimabilă” a fostului lider NATO.

Mark Rutte, fostul prim-ministru al Olandei, a preluat marți conducerea NATO. În contextul actual, Alianța de 32 de țări occidentale se confruntă cu unele incertitudini, în special cu mai puțin de o lună înainte de alegerile din Statele Unite, o perioadă crucială menționată de agenția de presă AFP.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro