Reclamă

Guvernul României a propus numirea lui Vasile Bănescu, fost purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, ca membru titular în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), informează News.ro. Propunerea vine în contextul în care locurile din CNA necesită noi titulari, iar Bănescu este o personalitate cunoscută pentru implicarea sa în dialogul cu presa.

Pe lângă propunerea pentru Vasile Bănescu, au fost avansate și alte nume de către principalele partide politice din parlament. Astfel, grupul PSD din Senat i-a propus pe Lucian Dindirică și Georgică Severin, în timp ce grupul senatorial PNL a venit cu nominalizarea Oanei Simona Dincă. La Camera Deputaților, grupul PSD a avansat propunerea pentru Monica Gubernat, iar grupul parlamentar UDMR a prezentat-o pe Boros Orsolya Eva.

Propunerea din partea președintelui României este Daniela Bârsan, care deține în prezent funcția de consilier prezidențial. Aceste nominalizări fac parte din procesul regulat de înnoire a componenței CNA, instituția având rolul de reglementare și supraveghere a conținutului mediatic în România.

Vasile Bănescu a decis să se retragă din funcția de coordonator al Biroului de presă al Patriarhiei Române la începutul lunii iulie. La acel moment, Bănescu a declarat pentru presă că „a sosit și timpul așezării unui punct (…) în fraza comunicării mele instituționale cu presa”, subliniind că hotărârea sa de retragere este una „exclusiv personală”.

Numele propuse urmează să treacă prin procedurile parlamentare specifice înainte de a fi confirmate oficial în funcțiile din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului. Rămâne de văzut cum vor influența aceste numiri politica audiovizuală din România în următorii ani.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro