Reclamă

Fanii trupei Coldplay din India au rămas șocați când au descoperit prețuri exorbitante pentru biletele de concert, ajungând până la 11.000 de dolari pe platformele de revânzare online. Trupa britanică a programat trei spectacole în Mumbai, în ianuarie, ca parte a turneului ‘Music of the Spheres’, fiind primele concerte ale grupului în India din 2016.

Biletele au fost inițial disponibile pe site-ul BookMyShow (BMS), dar platforma a întâmpinat dificultăți tehnice din cauza traficului masiv. Mii de fani au fost puși pe o listă de așteptare virtuală, cu mulți dintre ei descoperind că biletele se epuizaseră rapid, fiind ulterior revândute la prețuri exorbitante.

Utilizatorii au observat că biletele s-au vândut cu prețuri între 2.500 și 35.000 de rupii (aproximativ 30 și 417 dolari), doar pentru ca în câteva minute să fie repostate pe alte site-uri pentru până la 960.000 de rupii (11.458 dolari). Se suspectează că boții au fost folosiți pentru a achiziționa rapid biletele.

Amit Vyas, un avocat și partener al firmei Vertices Partners, a depus o plângere la poliție, susținând că platforma online a facilitat accesul profitorilor care vând biletele pe piața neagră. Fondatorul BookMyShow, Ashish Hemjarani, a fost chemat pentru audieri, iar platforma a negat orice implicare în revânzarea biletelor.

Sistemul de vânzare a atras critici și în alte părți ale lumii. De exemplu, membri trupei Oasis au întâmpinat probleme similare când s-au reunit pentru concerte, iar Ticketmaster a fost criticat pentru ajustarea prețurilor biletelor în funcție de cerere și alți factori, mai ales după concertele Taylor Swift din 2022.

Tranzacțiile de tip scalping sunt interzise și pedepsite prin lege în India, iar BookMyShow a subliniat că sunt împotriva acestui fenomen și au depus la rândul lor plângeri la poliție. Cu toate acestea, fanii sunt nemulțumiți de lipsa de accesibilitate a biletelor pentru concertele Coldplay, mulți ajungând să considere opțiuni internaționale mai viabile financiar.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro