Reclamă

Vremea rea continuă să afecteze estul și sud-estul României, unde vântul puternic va pune la încercare în special litoralul. Meteorologii au emis marți o informare detaliată de vreme rea, vizând în principal zonele estice, sud-estice, sud-vestice și regiunile montane. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat avertizări de cod portocaliu și galben de vreme rea, concentrându-se în principal pe vânt, acestea fiind valabile până miercuri dimineață.

Astfel, în intervalul 01 octombrie, ora 10 – 02 octombrie, ora 10, vântul va prezenta intensificări evidente în regiunile estice, sud-estice, sud-vestice și la munte. Se așteaptă viteze ale vântului de 40…55 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h. De asemenea, pe parcursul zilei de marți, se vor înregistra ploi în regiunile menționate, cu acumulări posibile de 10…15 l/mp pe arii restrânse.

ANM a emis o avertizare urgentă de cod portocaliu de vânt puternic valabilă pentru litoral și zona Deltei Dunării. Până la ora 20.00, vântul va avea intensificări semnificative, cu viteze la rafală cuprinse între 70 și 90 km/h.

În plus, o avertizare de cod galben de vânt a fost emisă pentru cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei. Acesta este valabil de la 1 octombrie ora 10 până la 2 octombrie ora 2.00, interval în care se așteaptă ca vântul să atingă rafale de 50…70 km/h.

Un alt cod galben de vânt a fost emis de meteorologi pentru intervalul 2 octombrie, ora 2.00 – 2 octombrie, ora 10.00. În această perioadă, în Dobrogea, vântul va atinge rafale cu viteze de 50…70 km/h.

Aceste avertizări meteo subliniază persistența vremii severe în zonele vizate și necesitatea ca locuitorii să fie precauți în raport cu eventualele condiții meteorologice nefavorabile.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro