Reclamă

Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru perioada 1 octombrie – 28 octombrie, indicând o creștere constantă a temperaturilor de la o săptămână la alta. În ceea ce privește săptămâna 30 septembrie – 7 octombrie 2024, valorile termice vor depăși ușor mediile normale în regiunile sudice, în timp ce în restul țării se vor menține în mod obișnuit. Precipitațiile vor fi mai puține în sud, dar sud-vestul și extremitatea de sud-est se vor confrunta cu cantități mai mari de ploi.

În săptămâna 7 octombrie – 14 octombrie 2024, temperaturile vor fi peste medie pe întreg teritoriul României, iar precipitațiile vor fi, în general, normale, cu o creștere posibilă în nord-vest.

Săptămâna 14 octombrie – 21 octombrie 2024 va aduce din nou temperaturi medii mai ridicate decât cele obișnuite pentru perioada respectivă. Ploile vor fi mai abundente în regiunile nord-vestice, iar în restul țării vor fi în limite normale.

În intervalul 21 octombrie – 28 octombrie 2024, se așteaptă ca mediile termice să rămână peste cele specifice perioadei, în special în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi mai mari în majoritatea zonelor.

Prognoza ANM relevă o tendință de creștere a temperaturilor pe teritoriul României pe parcursul întregii luni de octombrie, alături de distribuții variate ale precipitațiilor, care pot influența activitățile agricole și pregătirile pentru sezonul de iarnă.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro