Reclamă

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat în cadrul emisiunii Jurnalul de Seară de la Digi24 că prețul gigacaloriei nu va fi crescut în această iarnă în București. Acesta a explicat că decizia de a menține prețul constant a fost luată având în vedere starea actuală a sistemului de termoficare.

„Gigacaloria costă real 1000 de lei, aproximativ, din care o treime plătesc bucureștenii, două treimi plătește primăria, bineînțeles din banii tot ai bucureștenilor, în impozitele și taxele lor”, a afirmat Nicușor Dan. El a adăugat că în România, prețul plătit de cetățeni variază între 250 și 600 de lei.

Primarul a reamintit că până recent, până în anii 2021 sau 2022, bucureștenii plăteau 120 de lei pentru o gigacalorie, iar prețul a fost crescut la 330 de lei. „A fost un calcul să n-o facem mai scumpă pentru că încă starea sistemului nu era suficient de bună. Acum pe măsură ce el se îmbunătățește, e poate rezonabil să mai creștem puțin cât plătesc bucureștenii”, a continuat Nicușor Dan.

Conform primarului, această decizie nu se va reflecta asupra facturilor din iarna actuală, subliniind că va discuta cu noul consiliu general problema bugetului în luna decembrie a acestui an. „Foarte probabil această decizie nu o să afecteze această lună de iarnă”, a asigurat el.

Concluzionând, prețul gigacaloriei pentru bucureșteni va rămâne constant în acest sezon rece, urmând ca eventualele ajustări să fie discutate ulterior, odată cu îmbunătățirea infrastructurii de termoficare din Capitală.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro