Reclamă

România a experimentat o scădere dramatică a temperaturilor, de la 30°C la 10°C, în doar câteva zile. Schimbarea bruscă a vremii a determinat mulți oameni să-și schimbe garderoba de la haine estivale la cele de iarnă. În aceste condiții, psihologii avertizează că vremea mohorâtă și friguroasă poate afecta dispoziția. Ei estimează că perioada de adaptare ar putea dura până la două săptămâni.

La sfârșitul săptămânii trecute, când temparaturile ajungeau la 30°C, românii se bucurau de vremea asemănătoare cu cea de vară. „Sunt 30 de grade Celsius, pe final de săptămână, temperaturi apropiate de cele din perioada verii. E o vreme excelentă pentru plimbări în aer liber”, a transmis Ligia Pricopi, jurnalist Digi24. Însă, în doar trei zile, temperaturile au scăzut drastic, atingând maxim 10°C.

Mulți oameni și-au împărtășit impresiile despre schimbarea vremii. „Să știți că de la tricou direct la geaca, parcă e prea mult, dar e ok. Trecem și peste asta”, a spus o doamnă, în timp ce o tânără recunoștea: „Da, foarte brusc. Nu știu, eu abia rezist, eu sunt și friguroasă, vai de capul meu! Trebuie să mă îmbrac cu 5 straturi”.

Psihologii atrag atenția asupra impactului pe care vremea îl poate avea asupra psihicului. „Există persoane care nu au nevoie nici măcar de o zi, pentru că abia acum se simt în largul lor. Noi oricum avem resurse de adaptare, clar că nu ne putem adapta într-o zi. Cu siguranță, în cel mult două săptămâni, fiecare dintre noi se va simți deja echilibrat”, a explicat Liliana Luca, psiholog la Institutul Socola.

Meteorologii anunță o ușoară încălzire în zilele următoare, cu prognoze ce indică temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei pentru luna octombrie. Astfel, românii se pot aștepta la o revenire a temperaturilor mai plăcute.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro