Reclamă

O femeie în vârstă de 96 de ani, June Mills, a fost condamnată la 18 luni de închisoare cu suspendare după ce a provocat un accident mortal prin care și-a ucis o colegă de club de bridge. Incidentul dramatic a avut loc pe 2 august 2023 în Formby, Anglia, când mașina pe care o conducea Mills a scăpat de sub control și a urcat pe trotuar, lovind două femei.

Victima accidentului, Brenda Joyce, avea 76 de ani și a decedat la scurt timp după impact. Mills a pledat vinovată pentru acuzații de conducere periculoasă și provocarea unui accident mortal, iar în urma deciziei instanței, nu va avea voie să conducă pe o perioadă de cinci ani.

Judecătorul Simon Medland a subliniat că trimiterea acesteia la închisoare „nu ar fi în beneficiul nimănui” și a descris situația ca fiind o „tragedie”.

Procurorul Robert Dudley a relatat că cele trei femei plecau de la o întâlnire a clubului de bridge ce avusese loc la Biserica Metodistă Formby de pe Elbow Lane, în jurul orei 16:00. Mills, cu o experiență de 65 de ani în condus, se afla la volanul mașinii sale când a accelerat brusc încercând să manevreze în jurul unui vehicul parcat, lovind două femei pe trotuar.

Vehiculul, examinat ulterior, a fost găsit în stare bună, ceea ce sugerează că viteza și manevrarea au contribuit la condamnarea accidentului. Mills a descris evenimentul spunând: „Îmi amintesc că am apăsat ușor accelerația și apoi am simțit că a căzut pe podea. Totul s-a întâmplat foarte repede și erau oameni în fața mea, dar nu am putut evita să-i lovesc pentru că mașina mergea atât de repede încât nu aveam control asupra ei.”

Accidentul a atras atenția publicului asupra necesității recalificării continue a conducătorilor auto în vârstă pentru a preveni astfel de tragedii.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro