Reclamă

Victor Ponta, fostul președinte al PSD și actual consilier onorific al premierului, a declarat la emisiunea „Studio Politic” de la Digi24 că se așteaptă ca Marcel Ciolacu, liderul PSD, să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale. Ponta și-a exprimat preferința ca Ciolacu să rămână prim-ministru, dar este convins că va avea „șanse foarte mari” să câștige președinția.

Ponta a menționat că, în cazul în care Ciolacu va pierde alegerile prezidențiale, acesta va rămâne prim-ministru și lider al PSD, dar va întâmpina dificultăți, având în vedere numeroasele măsuri care trebuie luate anul viitor.

„Eu sunt unul dintre cei foarte puțini care i-au spus domnului Ciolacu că aș fi preferat să rămână prim-ministru”, a adăugat Ponta. El a amintit de experiența sa de candidat la președinție acum zece ani și a subliniat sprijinul pe care i-l va oferi lui Ciolacu în campania electorală.

Ponta a comentat și despre ceilalți candidați la alegerile pentru Palatul Cotroceni, menționând că Mircea Geoană are „lipsa infrastructurii politice” ca o problemă principală, în timp ce a subliniat că Elena Lasconi, președintele USR, nu este pregătită pentru o funcție importantă: „Oamenii deștepți învață. Problema e dacă învață pe pielea lor sau pe pielea noastră”, a declarat Ponta.

Despre Diana Șoșoacă, Ponta a afirmat că „va lua un scor mai bun” și și-a exprimat opinia că ar prefera ca George Simion să ajungă în turul doi al prezidențialelor doar pentru a câștiga Marcel Ciolacu „detașat”.

În acest context, el a criticat anumite decizii politice, precum alocarea de fonduri pentru promovarea cărților unor politicieni și a reluat necesitatea unei reforme în ceea ce privește cheltuielile statului român.

Victor Ponta a subliniat că, indiferent de rezultatul alegerilor, Marcel Ciolacu trebuie să fie pregătit pentru a aborda măsurile necesare cu forță politică, fie din postura de președinte, fie din cea de prim-ministru.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro