Reclamă

Rusia planifică recrutarea a 133.000 de soldați între lunile octombrie și ianuarie, conform unui decret semnat de președintele Vladimir Putin pe 30 septembrie. Procesul de recrutare se va adresa bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani și face parte din campania obligatorie de recrutare de toamnă, relatează The Kyiv Independent.

Decretul este aplicabil rușilor care nu sunt în rezervă și sunt eligibili pentru serviciul militar obligatoriu. Soldații a căror perioadă de serviciu a expirat urmează să fie eliberați. Conscripția din această toamnă se extinde și la zonele anexate ilegal din regiunile Luhansk, Donețk, Herson și Zaporizhzhia.

În martie, Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că va recruta aproximativ 30.000 de oameni lunar pentru a susține eforturile de război. Ucraina, la rândul său, a adoptat o lege privind mobilizarea în aprilie, ca parte a eforturilor de întărire a Forțelor Armate, datorită avansării continue a Rusiei în regiunea Donețk și deschiderii unui nou front în regiunea Kursk din Rusia.

Printre reformele legislative recente ale Ucrainei referitoare la mobilizare se numără și o modificare a vârstei minime pentru serviciul militar obligatoriu, de la 27 la 25 de ani. După ce noua lege a intrat în vigoare pe 18 mai, bărbații de vârstă militară au avut un termen de 60 de zile pentru a-și actualiza informațiile personale, permițând statului să îi localizeze. Conform declarațiilor Ministerului Apărării al Ucrainei, peste 4,6 milioane de bărbați în vârstă militară au efectuat aceste actualizări până la jumătatea lunii iulie.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro