Reclamă

În contextul începerii anului universitar 2024 – 2025, CFR Călători anunță că studenții în vârstă de până la 30 de ani, înscriși la o formă de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate din România și din Academia Română, au acces la reduceri și gratuități la transportul feroviar intern pe întreaga durată a anului.

Studenții din toată țara se bucură de facilități de călătorie după cum urmează: pentru clasa a 2-a, pot accesa bilete și abonamente cu reducere 90% sau gratuite. Studenții cu unul sau ambii părinți decedați, cei proveniți din centre de plasament sau post plasament la familie extinsă, substitutivă ori la un asistent maternal, sunt incluși în aceste măsuri de sprijin.

Conform legislației actuale, legitimațiile de student pentru reducere/gratuitate trebuie prezentate în original, vizate pentru anul universitar 2023-2024, și sunt valabile până la 30 noiembrie 2024. Studenții care doresc să calatorească la clasa 1 sau vagon de dormit/cuşetă vor trebui să acopere din buzunar diferențele tarifare.

O excepție importantă este pentru studenții din anii terminali, care, după data de 01 octombrie 2024, nu vor mai beneficia de facilități, dacă pe legitimație este menționat «an terminal». Cei din anul I își pot folosi adeverințele eliberate de instituțiile de învățământ până la obținerea legitimației de student, tot până la 30 noiembrie 2024.

Începând cu 01 decembrie 2024, doar legitimațiile vizate pentru noul an universitar 2024-2025 vor permite accesul la facilități. Tot din 01 octombrie 2024, aplicația CFR permite achiziționarea online a biletelor pentru studenți. Aceștia trebuie să își creeze un cont și să-și înregistreze statutul de student pentru a primi un ID necesar procurării biletelor electronice.

Studenții, fie că beneficiază de gratuitate, fie de reduceri de 90%, își pot procura biletele sau abonamentele direct prin conturile create sau la casele de bilete. Legitimațiile de călătorie trebuie să aibă inscripționarea «Gratuitate» pe verso cu semnătura și ștampila instituției. Călătorii depistați fără documentele necesare vor fi taxați corespunzător legislației în vigoare.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial CFR la secțiunea Trafic intern, în cadrul Facilități/Reduceri pentru elevi și studenți.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro