Reclamă

Procesul de alegere a unei locuințe implică luarea în considerare a mai multor factori esențiali, precum locația, dotările, prețul și sursa de finanțare, astfel încât să devină o decizie cât mai bine fundamentată și nu una simplă. Potrivit Beatrice Dumitrașcu, CEO al Diviziei Rezidențiale One United Properties, locația trebuie să fie benefică pentru viitorul locatar, prețul să servească nevoilor, iar aspectul sustenabilității este crucial, fiind vorba de o investiție pe termen lung. „De-o parte vrem costuri mici, pe de altă parte vrem să avem o comunitate, vecini care să ne placă”, a subliniat Beatrice Dumitrașcu.

Inovațiile din dezvoltarea urbană modernă aduc în discuție și alte elemente importante, cum ar fi eficiența energetică, serviciile suplimentare oferite comunității și accesul facil la diverse puncte de interes din zonă. One United Properties, de exemplu, adoptă aceste noi tendințe încă de la începuturile companiei. Dumitrașcu adaugă: „Noi facem acești pași încă de la început. Și acum 10 ani construim dezvoltări rezidențiale certificate verde. Să certifici verde o proprietate nu înseamnă doar că selectezi gunoiul separat, ci materiale aprobate și cum se comportă în timp proprietatea”.

Eforturile dezvoltatorilor intră în acord cu cerințele pieței, care se aliniază tot mai mult pe sustenabilitate și eficiență, direcții ce câștigă importanță în ochii cumpărătorilor. Certificările verzi, utilizarea unor materiale durabile și oferirea unei game largi de servicii pentru comunitate sunt doar câteva dintre aspectele ce conferă unei proprietăți o valoare adăugată semnificativă.

În final, alegerea unei locuințe nu se mai rezumă doar la clasicele criterii precum locație și preț. În această ecuație complexă, factorii de mediu și confortul oferit de facilități joacă un rol tot mai important, determinând astfel standardele viitoare de locuire.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro