Reclamă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză, la inceputul unei greve generale organizate de sindicatele lucrătorilor. Greva va începe luni la ora 19:00 și se va încheia miercuri la ora 08:00, având ca obiective abrogarea reformei pensiilor și creșterea salariilor, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Detalii despre circulația trenurilor naționale și locale vor fi disponibile pe site-ul www.sncf-connect.com, cu 24 până la 48 de ore înainte. De asemenea, transportul public urban ar putea suferi perturbări semnificative. Cetățenilor li se recomandă să verifice site-urile de trafic local și ale regiei de transport pariziene, RATP, la adresa www.ratp.fr, pentru a obține prognoze despre traficul transporturilor publice, cum ar fi autobuzele, metrourile, liniile de tramvai și RER.

Greva ar putea afecta, de asemenea, traficul aerian, deoarece USACgt și sindicatul Direcției Generale a Aviației Civile (DGAC) au solicitat mobilizare. În cazul impactului asupra zborurilor, DGAC ar putea cere companiilor aeriene să reducă traficul cu notificări transmise cu 24 până la 48 de ore înainte de grevă. Detalii despre zboruri vor fi disponibile pe www.parisaeroport.fr, iar pasagerii vor fi informați prin SMS de eventuale anulări sau întârzieri ale zborurilor.

Românii pot solicita ajutor consular la Consulatul General al României la Paris, contactându-i la numerele de telefon: +33147052966 și +33147052755. De asemenea, pentru situații urgente, cetățenii români au la dispoziție numerele de contact pentru consulatele din Paris, Marsilia, Lyon și Strasbourg.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor oficiale ale consulatelor și ministerului pentru informații actualizate, incluzând site-urile paris.mae.ro, cgparis.mae.ro, lyon.mae.ro, marsilia.mae.ro, strasbourg.mae.ro și www.mae.ro.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro