Reclamă

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că în primele opt luni ale acestui an au fost reabilitați aproximativ 45 de kilometri de conducte magistrale de termoficare. Acesta a adăugat că anul trecut au fost înlocuiți 50 de kilometri de țevi.

„În primele opt luni ale acestui an, am reabilitat aproximativ 45 km de conducte magistrale de termoficare. Avem deschise în prezent 18 șantiere pentru modernizarea sistemului de termoficare, urmează să deschidem și altele, pentru a schimba treptat toate conductele vechi de peste 40-50 de ani, din cauza cărora se produc avarii dese”, a scris Nicușor Dan pe rețeaua de socializare Facebook.

Din cele 18 șantiere active, finanțarea pentru 14 dintre ele provine din fonduri europene nerambursabile, restul de patru fiind susținute de la bugetul local și cu cofinanțare din partea Ministerului Dezvoltării.

Primarul a subliniat importanța acestor proiecte pentru locuitorii Capitalei, menționând: „Reamintesc faptul că anul trecut am schimbat 50 km de conducte de termoficare. Continuăm investițiile în acest domeniu, astfel încât toți locuitorii Capitalei racordați la sistemul centralizat de încălzire să beneficieze de căldură și apă caldă în parametri optimi”.

Reabilitarea rețelei de termoficare reprezintă un pas critic pentru modernizarea infrastructurii vechi de zeci de ani, prevenind avarii frecvente și îmbunătățind semnificativ serviciile de încălzire centralizată oferite locuitorilor din Capitală. Programul de modernizare în desfășurare este esențial pentru asigurarea calității vieții și pentru eficiența energetică în oraș.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro