Reclamă

Actorul și starul muzicii country, Kris Kristofferson, a murit sâmbătă la vârsta de 88 de ani. Familia artistului a anunțat decesul duminică, precizând că acesta a murit împăcat în reședința sa din Hawaii. „Când veți vedea un curcubeu, să știți că este el care ne zâmbește tuturor”, au transmis rudele sale pe pagina oficială de Facebook.

Cunoscut pentru rolul său din filmul „A Star Is Born” din 1976, unde a jucat alături de Barbra Streisand, Kris Kristofferson a primit un Glob de Aur pentru acest rol. De asemenea, el s-a făcut remarcat și în alte filme de succes precum „Pat Garrett and Billy the Kid” și „Alice Doesn’t Live Here Anymore”.

Pe lângă cariera sa cinematografică, Kris Kristofferson a fost un autor, compozitor și interpret de elită în muzica country. Printre cele mai cunoscute compoziții ale sale se numără „Sunday Mornin’ Comin’ Down” și „Me and Bobby McGee”, piesă interpretată și de Janis Joplin. A colaborat cu mari nume ale genului country, Alexandrā în grupul The Highwaymen alături de Johnny Cash, Waylon Jennings și Willie Nelson.

Distins cu mai multe premii Grammy, Kris Kristofferson a fost inclus în Songwriters Hall of Fame în 1985 și, ulterior, în Country Music Hall of Fame în 2004.

Născut pe 22 iunie 1936 în Brownsville, Texas, Kris Kristofferson și-a început cariera într-o unitate militară, urmând exemplul tatălui său. A ales însă să se stabilească în Nashville, considerat „Mecca muzicii country”, unde a compus pentru Johnny Cash piesa „Sunday Mornin’ Comin’ Down”. „Există un Nashville înainte de Kris și un Nashville de după Kris, pentru că el a schimbat totul”, a declarat Bob Dylan despre impactul acestuia.

Chiar și cu o voce gravă și având o afinitate specială pentru textele poetului William Blake, Kristofferson a continuat să susțină concerte până la vârsta de 84 de ani, când s-a retras în 2021.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro