Reclamă

În urma vremii nefavorabile, Autoritățile au evacuat 6.014 persoane din 28 de localități aflate în județele Argeș, Brașov, Galați și Vaslui. Majoritatea acestor persoane, 5.937, au fost mutate din județul Galați. Alți 684 de locuitori au refuzat evacuarea, preferând să rămână în locuințele lor.

Circulația maritimă și fluvială a fost suspendată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, incluzând vântul puternic. În județul Constanța și la Bara Sulina, în județul Tulcea, toate manevrele în porturi au fost oprite.

IGSU raportează efecte ale vremii în 90 de localități din 27 de județe, unde copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâți, avariind 11 mașini și două case. Premierul Marcel Ciolacu a asigurat că s-a acționat profesionist și că măsurile preventive au exclus pierderile de vieți omenești. „La acest moment, situația este sub control”, a completat șeful DSU, Raed Arafat.

În județul Galați, nu au fost înregistrate probleme deosebite peste noapte, în ciuda avertizărilor Cod Roșu de ploi și inundații. Ca măsură de precauție, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât evacuarea locuitorilor din 25 de localități expuse la risc de inundații.

Pe lângă evacuări, autoritățile din județul Covasna au intervenit pentru salvarea a 11 persoane blocate cu autoturismele pe un drum forestier. În același timp, avertizările meteorologice rămân în vigoare, iar autoritățile îndeamnă populația să respecte recomandările pentru siguranță.

La nivel național, vremea rea a generat efecte în 116 localități din 29 de județe, inclusiv București. Echipajele operative au intervenit pentru degajarea apelor și copacilor căzuți, fiind avariate 14 vehicule și 2 locuințe. Vremea rămâne problematică, atenționările Cod galben și portocaliu fiind emise pentru zonele din Moldova, Dobrogea, și o parte din Muntenia și Transilvania, unde sunt așteptate ploi torențiale, vânt și, în zonele montane, lapoviță și ninsoare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro