Reclamă

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a discutat recent despre importanța zâmbetului, afirmând că acesta este o măsură a empatiei și inteligenței. El a subliniat că umorul aparține minților deschise și este de părere că: „Am fost personajul celor mai multe glume legate de putere și longevitate”.

Ion Iliescu, cunoscut pentru personalitatea sa distinctivă, a glumit, spunând că are „un zâmbet de Dacie”. El a explicat cu umor: „În 1999 unii au zis că botul Daciilor românești e făcut după zâmbetul meu. Deci, am un zâmbet industrial, cu patru viteze. Dacă poți să faci o mașină după zâmbetul meu, poți să faci și o țară după gustul meu… Eu am zâmbit cu toată inima, ori de câte ori am făcut-o”.

În cadrul podcastului moderat de Ionuț Vulpescu, Iliescu a reflectat asupra zâmbetului său și al impactului acestuia: „Sunt sigur că fără carismă, un om politic nu are nicio șansă, dar îmi place să cred că mintea lui Ion Iliescu a făcut mai multe furori decât zâmbetul lui”.

Iliescu a abordat și tema amintirilor pozitive pe care le-au lăsat zâmbetele sale: „Am avut și zâmbete amare, în anii mei de experiență politică, dar mă încântă faptul că publicul a rămas cu varianta veselă.”

Fostul președinte a menționat că longevitatea sa ar putea fi datorată „lipsei abuzurilor” și „justei măsuri” în viață. El a explicat: „Nu am abuzat de nimic în viață, am avut ceea ce se numește justa măsură în tot și toate”, subliniind conceptul de a trăi nu doar prin supraviețuire, ci urmărind o viață demnă, bazată pe mentalități occidentale și un spirit estic.

Iliescu a amintit că inteligența artificială a preluat, de asemenea, imaginea sa de zâmbitor într-un context futurist, atrăgând atenția asupra zâmbetului său distinctiv: „Mi-a arătat cineva recent un filmuleț generat de inteligența artificială cu mine în 2099, după înmormântarea lui Musk… E bine că în toate lumile posibile, vorba lui Leibniz, Ion Iliescu zâmbește”.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro