Reclamă

Lapoviță și ninsoare au fost raportate, duminică, la Bâlea Lac, la altitudinea de peste 2.000 de metri în Munții Făgăraș, la o temperatură apropiată de zero grade Celsius. Potrivit imaginilor distribuite pe rețelele de socializare, zăpada s-a acumulat deja într-un strat ușor.

Conform meteorologilor, la momentul raportării, temperatura în zonă este de 0.8 grade Celsius și se estimează că, odată cu căderea nopții, vremea se va înrăutăți. Întreaga regiune Sibiu se află sub avertizare cod portocaliu de ploi și vânt până la ora 20.00.

Pentru zona montană înaltă, meteorologii au emis un cod galben de ninsori și intensificări ale vântului, efectiv de la ora 20.00. Totuși, la Bâlea Lac, precipitațiile au debutat mai devreme. ANM a comunicat: „Vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h”.

Drumarii de la DRDP Brașov au semnalat: „Ninge pe Transfăgărășan! Intervenim pentru prima dată în acest sezon cu utilajele de deszăpezire pe DN7C – Transfăgărășan”. Aceștia au mai adăugat: „Vă rugăm să circulați cu prudență în zonele montane și țineți cont de condițiile meteo la planificarea deplasărilor”.

Conform acestor informații, condițiile meteorologice severe își fac simțită prezența nu doar la altitudini mari, ci și în regiunile adiacente, cerând atenție sporită din partea participanților la trafic. Avertizarea cod portocaliu rămâne în vigoare până în cursul serii, meteorologii anunțând condiții meteorologice din ce în ce mai nefavorabile.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro