Reclamă

Recent, forțele ucrainene au lovit instalații din orașele rusești Tihorețk și Toropeț, ceea ce va genera perturbări pe termen scurt în lanțul de aprovizionare al forțelor armate ruse, potrivit publicației Ukrainska Pravda.

Informațiile oferite de serviciile britanice de informații sugerează că Ucraina a vizat depozitele de muniție rusești din Tihorețk și o altă locație din Toropeț, situată în regiunea Tver, în noaptea de 20-21 septembrie 2024, utilizând drone. Acest atac urmează unei lovituri anterioare reușite asupra unui depozit din Toropeț, care a avut loc pe 18 septembrie și despre care se estimează că a distrus cel puțin 30.000 de tone de muniție.

„Loviturile vor provoca, aproape cu siguranță, cel puțin o perturbare pe termen scurt a aprovizionării Rusiei cu artilerie și muniție de calibru mic, resurse critice într-un război de uzură dominat de incendii în masă”, a declarat Serviciul britanic de informații pentru apărare. Tonajul total de muniție distrus în cele trei locații reprezintă cea mai mare pierdere de muniție furnizată de Rusia și Coreea de Nord de la începutul conflictului.

Serviciile britanice au evaluat că succesiunea rapidă a acestor lovituri de amploare arată deficiențe în sistemul extins de apărare aeriană multistratificat al Rusiei, sistem care include și avioane de luptă, dar care se dovedește insuficient în a contracara dronele ucrainene utilizate pentru atacuri în adâncime pe teritoriul rus.

„Este foarte probabil ca acest lucru să forțeze noi dispersări în lanțul logistic rusesc de teama unor lovituri suplimentare, sporind povara asupra unui sistem deja solicitat”, se arată într-o actualizare a informațiilor oferite de sursele britanice.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro