Reclamă

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, și-a manifestat deschiderea pentru o eventuală colaborare cu Uniunea Salvați România (USR) după viitoarele alegeri parlamentare. Aflat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, Simion a subliniat care sunt partidele cu care nu dorește sub nicio formă să colaboreze.

Despre posibilele alianțe politice, George Simion a afirmat cu fermitate că formațiunile precum PSD, PNL și UDMR nu intră în discuție: „Este inacceptabil să lucrezi cu actualul sistem, actuala guvernare reprezentată de PSD-PNL-UDMR. UDMR nu a mai prins loc la masă, că erau prea mulți hămesiți. Eu cred că Ciolacu, Ciucă, Kelemen Hunor ies din discuție și pot spera doar că printr-o reușită a mea vom vedea o schimbare a conducerii centrale la aceste partide.”

Totuși, Simion nu exclude „un protocol de colaborare cu USR pe anumite zone”, arătând deschidere pentru o discuție punctuală. În același timp, el a fost întrebat despre relația sa cu Victor Ponta, fost premier, despre care a declarat că „l-a refuzat” când acesta a propus o alianță politică.

Referindu-se la momentul în care au apărut public fotografii cu el și Victor Ponta, Simion a negat orice fel de „relație contractuală” cu acesta. „Așa s-a pretins domnul Ponta. Am ieșit la un restaurant public din centrul Capitalei cu domnul Ponta, care bănuiesc eu că a și chemat paparazii ca să obțină. Până la urmă a obținut un post de consilier la domnul Ciolacu. În urma acelor poze”, a precizat liderul AUR.

De cealaltă parte, liderul USR, Elena Lasconi, a făcut declarații critice la adresa lui George Simion și Diana Șoșoacă, calificându-i drept „dușmani ai României” și susținând că ar avea simpatii pro-ruse. „Simion și Șoșoacă sunt dușmanii României, din punctul meu de vedere, sunt pro-ruși. Nu avem ce discuta despre ei”, a spus Lasconi într-o intervenție la același post de televiziune, Digi24.

Astfel, George Simion își conturează o poziție clară față de partidele tradiționale de guvernare, în timp ce păstrează deschiderea pentru colaborări selective cu USR, în contextul pregătirii pentru următoarele alegeri parlamentare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro