Reclamă

Bucureștenii se confruntă cu o răcire semnificativă a vremii, precum și cu instabilitate meteo, acompaniată de averse torențiale și descărcări electrice. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o prognoză specială pentru București, în concordanță cu aceste condiții meteorologice.

În acest context, autoritățile au emis o avertizare RO-Alert, îndemnând populația să se protejeze de fenomenele meteo extreme așteptate în noaptea aceasta. „Atenție! Începând de astăzi ora 15.00 în regiunea București-Ilfov sunt prognozate fenomene meteo extreme, repetitive, inclusiv pe timpul nopții. Pentru protecție recomandăm: evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare sau altor elemente de arhitectură ce pot fi displocate; sistarea activităților desfășurate în teren deschis; închiderea ferestrelor locuințelor; evitarea atingerii stâlpilor/firelor; urmăriți informările transmise de autorități; curățați șanțurile și rogolele. Accesați: www.fiipregatit.ro ISUBIF”, se arată în mesajul transmis de autorități.

Conform ANM, vremea va fi marcată de cer mai mult noros și averse torențiale în a doua parte a zilei și în timpul nopții, pentru intervalul 29 septembrie, ora 10:00 – 30 septembrie, ora 10:00. Cantitățile de apă sunt estimate între 40-70 l/mp, cu posibilitatea depășirii cantității de 80 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu rafale de 50-55 km/h.

Temperaturile vor fluctua de asemenea, cu o maximă de 24-25 de grade și o minimă de 10-11 grade pentru acest interval. În următoarea perioadă, mai precis între 30 septembrie, ora 10:00 și 1 octombrie, ora 10:00, vremea va continua să fie rece și închisă, cu ploi temporare de 10-15 l/mp. Temperaturile vor varia cu o maximă în jurul valorii de 16 grade și o minimă de 9-11 grade, iar vântul va rămâne slab și moderat.

Aceste informații subliniază instabilitatea atmosferică și necesitatea de a rămâne informați și precauți, conform ghidurilor emise de autorități.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro