Reclamă

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui a dispus prealarmarea întregului personal în toate subunităţile operative, pentru a crește capacitatea operațională în vederea intervențiilor cauzate de fenomenele meteo periculoase. Această măsură a fost luată în urma unei avertizări meteo-hidrologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru judeţul Vaslui şi regiunea Moldovei în perioada 29.09 ora 08,00 – 30.09 ora 10,00.

Avertizarea prevede instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi abundente și pe alocuri torențiale, dar și intensificări ale vântului. ISU Vaslui a pregătit deja tehnica specifică pentru intervenţiile necesare și va activa Grupa Operativă pe întreaga durată a avertizării, așa cum informează Agerpres.

Pompierii avertizează cetățenii să apeleze numărul de urgență 112 pentru orice situație critice. În contextul riscului de inundații locale, ei sfătuiesc cetățenii să curețe șanțurile și rigolele pentru a facilita scurgerea apelor pluviale. Cetăţenii sunt îndemnați să respecte recomandările autorităților legate de gestionarea fenomenelor meteo, să ridice bariere împotriva apelor și să se evacueze spre zone înalte recomandate de autorități în caz de urgență.

În plus, cetățenii ar trebui să mute obiectele importante la etajele superioare ale caselor dacă este posibil, să decupleze întrerupătorul general de energie electrică și să scoată aparatele electrice din priză. Întreruperea alimentării cu apă și gaze este, de asemenea, recomandată.

Populația este îndemnată să asigure ușile și ferestrele locuințelor pentru a le proteja de vântul puternic și de curenții de apă. De asemenea, evacuarea animalelor și bunurilor de valoare în locuri de refugiu sigure, precum și parcarea autoturismelor departe de copaci sau stâlpi de electricitate, sunt măsuri esențiale de precauție.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro