Reclamă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de ploi torenţiale și intensificări ale vântului pentru municipiul Bucureşti și judeţul Ilfov, începând de duminică dimineaţa. Avertizarea este valabilă de pe 29 septembrie, ora 08:00, și până la 30 septembrie, ora 10:00.

În urma emiterea avertizărilor, autorităţile au organizat ședinţele Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti/Ilfov, pentru aprobarea măsurilor destinate gestionarii și monitorizării fenomenelor meteo periculoase. „În acest context, va fi asigurată permanenţa instituţiilor cu rol în asigurarea funcţiilor de sprijin în Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă”, se precizează în informarea ANM.

În vederea menținerii siguranței cetățenilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISU B-IF) a trimis mesaje de avertizare prin intermediul panourilor electronice stradale și a canalelor online. ANM recomandă cetățenilor să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și construcţiilor care au elemente de arhitectură ușor dislocabile ori se află în construcție.

Autoritățile mai sugerează sistarea activităților în teren deschis sau la înălţime și închiderea ferestrelor locuințelor și altor construcţii. Este de asemenea important să fie evitate atingerile stâlpilor și firelor căzute la pământ. Locuitorii sunt sfătuiți să urmărească informările periodice transmise și să îngrijească șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro