Reclamă

Nouă persoane au fost ucise și cel puțin 12 rănite în urma a două atacuri cu drone rusești asupra unui spital din orașul Sumî, situat în nord-estul Ucrainei, conform declarațiilor oficialilor ucraineni. Incidentul s-a produs sâmbătă dimineața, atunci când clădirea spitalului a fost lovită de prima dronă și a doua oară în timp ce salvatorii evacuau oamenii răniți.

Atacul a distrus mai multe etaje ale spitalului și a provocat un incendiu, care a fost mai târziu izolat de intervenția promptă a Serviciului ucrainean de stat pentru situații de urgență (DSNS). DSNS a raportat că au evacuat 122 de persoane din clădirea afectată.

Printre cei care și-au pierdut viața în loviturile de sâmbătă se numără o asistentă medicală și un ofițer de poliție. Acest eveniment tragic subliniază pericolul constant cu care se confruntă orașul Sumî, aflat la aproximativ 30 km de granița cu Rusia, fiind supus atacurilor aproape zilnice în ultimele săptămâni.

DSNS a informat că trei din cele patru etaje ale spitalului, alături de acoperișul acestuia, au fost parțial distruse de atac. De asemenea, mai multe clădiri rezidențiale din apropierea spitalului au suferit pagube în urma atacului.

Într-o actualizare operativă emisă sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a afirmat că forțele sale au lansat lovituri asupra mai multor brigăzi ucrainene din regiunea Sumî, fără a oferi detalii suplimentare despre atacul asupra spitalului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro