Reclamă

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că ar putea da în judecată compania Google dacă va ajunge din nou la Casa Albă, acuzând gigantul tehnologic că ar favoriza-o pe Kamala Harris, candidata democrată, prin modul în care sunt afișate rezultatele căutărilor online. Conform lui Trump, Google promovează articole care îl defavorizează, avantajând-o astfel pe Harris.
Afirmațiile fostului președinte se bazează pe un studiu realizat de Media Research Center (MRC), un observator asociat mediilor conservatoare, care a analizat rezultatele căutărilor pe Google pentru expresia „Donald Trump cursa la președinție 2024”. Potrivit studiului, site-ul oficial al lui Trump apare doar pe poziția a șasea, după mai multe publicații de știri considerate de stânga, printre care se numără The New York Times și The Washington Post.
Același studiu subliniază că articolele publicate pe aceste site-uri conțin titluri „disprețuitoare” la adresa lui Donald Trump. În replică, reprezentanții Google, contactați de AFP, au precizat că site-urile oficiale ale principalilor candidați prezidențiali apar de obicei primele în urma căutărilor „obișnuite” legate de alegeri, și neagă orice manipulare a rezultatelor în avantajul unui candidat.
Fostul președinte nu este la prima acuzație de acest fel. De-a lungul timpului, el a criticat adesea giganții tehnologici, acuzându-i de părtinire politică împotriva conservatorilor. Între ei, Facebook și Twitter au fost ținta sa după suspendarea conturilor sale în urma evenimentelor de la Capitoliul din 6 ianuarie 2021, suspendare care a fost ulterior ridicată.
Pe rețeaua sa de socializare, Truth Social, Trump a afirmat că Google „a folosit un sistem ilegal pentru a promova doar conținut negativ despre Donald J. Trump, unele dintre ele fiind inventate pentru a se potrivi cu această situație”. Mai mult, el susține că Google afișează în mod predominant informații „pozitive despre tovarășa Kamala Harris”.

Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro