Reclamă

Medicii trag un semnal de alarmă după ce o tânără din Carolina de Sud, SUA, a suferit o complicație gravă în urma unui antrenament prea intens. După ce și-a forțat corpul cu 50 de tracțiuni într-o singură sesiune de antrenamente, mușchii săi au suferit leziuni grave, determinând o afecțiune numită rabdomioliză, care poate fi mortală. Incidentul a fost relatat de Lad Bible.

Femeia de 25 de ani tocmai ce își încheia prima săptămână dintr-o serie de antrenamente intense, ce includeau alergări, tracțiuni, flotări și genuflexiuni. După ce a realizat 50 de tracțiuni într-o singură zi, a observat a doua zi dimineața că brațele ei erau umflate, presupunând inițial că este ceva normal după o pauză mai îndelungată de la antrenamentele pentru partea superioară a corpului.

Simptomele s-au agravat rapid. Brațele i-au devenit amorțite, iar mușchii păreau să explodeze. Femeia a fost transportată de urgență la spital, unde a primit diagnosticul de rabdomioliză. Medicii au explicat că această afecțiune gravă se manifestă prin descompunerea mușchilor, eliberând substanțe nocive în sânge, fapt ce poate duce la insuficiență renală sau poate fi chiar fatală.

După patru zile de tratament, tânăra a fost externată. În încercarea de a crește gradul de conștientizare asupra rabdomiolizei, ea a distribuit un videoclip pe TikTok din spital. Să fiu spitalizată cu rabdomioliză nu era cu siguranță pe cartea mea de bingo din 2024, a spus ea, iar postarea a adunat peste 360.000 de vizualizări.

Femeia, pe nume Jessica, și-a exprimat trăirile confuze și sentimentele de jenă: Am fost foarte șocată. M-am simțit stânjenită. Dacă acest lucru nu servește drept avertisment pentru a lua-o mai ușor cu antrenamentele tale, nu știu ce o face!


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro